Video’s

Nieuws van Stichting Ezelpark.nl

 

25 december 2012 Kerstspecial TV Noord.

Ezelpark verzorgt kerstsfeer op RTVnoord

Zaterdag 25 december 2010 was er op de zender TV Noord een speciale kerstuitzending. De kerstman werd gespeeld door Willem de ezelboer samen met Doris Pluta (+) op de bok. Samen met zijn pony’s, kameel, ezel, schapen, jozef en maria was hij te zien in de uitzending. Als u het gemist heeft kunt het hieronder bekijken.

 

 

 

 

19 december 2009. Rendieren drama.

 

Grote strop in Ezelpark Poelman te Marum

Zaterdag 19 december ontsnapten 4 rendieren uit de stal bij de stichting Ezelpark. 3 zijn er door de politie afgeschoten omdat zij een gevaar voor het verkeer en de mens waren. Ze liepen op de A7. Dit was dus een gevaarlijke situatie.
De 4e rendier is op maandag 21 december gesignaleerd in een bos bij Appelscha. Zij is tot op heden nog niet gevangen.

Ik had de 4 Rendieren besteld in oktober 2009 om ze met de kerstactiviteiten voor de arrenslee te laten lopen. Deze droom werd een paar weken later dan gepland werkelijkheid. Op zaterdag 19 december kwamen de 4 Rendieren aan in Marum. Groot feest denk je….! Nou we hebben er misschien 5 minuten plezier van gehad. De rendieren wisten een hek voor het hok te verwijderen en liepen het weiland achter de boerderij in. Dat was een heel mooi gezicht met al die sneeuw. Iets wat zij gewend waren in het land van herkomst.

Toch was ik er niet rustig op en besloot om de dieren toch weer terug te jagen in het hok. Dat ging mis. De dieren waren wat gestrest na een lange reis en namen de benen. Ja wat denk je….? Naar de A7……………..!
Dus toen heb ik 112 gebeld, het duurde maar even en de A7 was afgesloten door een grote groep politieagenten. De dieren werden vervolgens in een weiland gedreven.

In het weiland naast de A7 werd er gewacht op iemand die bevoegd was om de Rendieren neer te schieten met een verdovingswapen. Helaas mislukte dit. 1 Rendier werd geraakt maar bleef gewoon lopen.

Uiteindelijk zijn zaterdag 19 december 2009 rond 19.00 uur de eerste 2 Rendieren op de A7 afgeschoten. De derde (degene met een verdovingspuit) werd ’s nachts om 00.30 uur afgeschoten, eveneens op de A7.

Op maandag 21 december kwam het bericht dat de 4e Rendier is gesignaleerd in de bossen van Appelscha. Politie uit Emmen is op zoek met een verdovingswapen. We hadden gehoopt dat deze Rendier het zou overleven. Maar toch op woensdag 23 december 2009 moest ook deze rendier bij Bovensmilde worden afgeschoten omdat hij op de openbare weg liep en een gevaar op de weg was. Dus alle 4 rendieren hebben het niet overleeft.

Toch hebben we in 2010 weer een Rendier gekocht. We hebben hem voor een 1 persoons arrenslee. Dit gaat tot op heden heel goed. In de zomer van 2012 hebben we er nog een Rendier bijgekocht. Nu lopen Rudy en Blixem in speespan.

 

Watapatja. Deze heb je al wel. Ik weet de datum alleen niet meer. Maar ik denk in

Derk Bosscher is bij ons geweest voor opnames van het televisie programma “Wadapatjakkers”. Dit programma wordt uitgezonden op de TV Noord. Heeft u de aflevering gemist? dan kunt u hem hier terug kijken.

 

Filmpje Man Bijt Hond. 18 december 2007

Op 18 december 2007 kwam Man Bijt Hond als verassing op ons erf. Hebt u het gemist…? Dan kan je hem hier onder nog eens bekijken.

 

 

 

 

 

 

Post -en Bezoekadres

Stichting Ezelpark
Noorderringweg 5
9363 TC, Marum

E-mail

Algemene informatie W. Poelman
willempoelman@hetnet.nl

Telefoon:

0594-697830
06-53530994