Kamelen


Op onze Ezelboerderij hebben we ook 8 Kamelen.

Emir

Emir
In 2003 ontdekten wij een advertentie op De Marktplaats waarin een Kameel werd aangeboden. Ja dat leek ons een droom. Geweldig zo’n immens groot dier tussen onze Ezels in het weiland. Hij stond in de buurt van Oss en ben er maar naar toe gereisd. Deze Ruin stond in een paardenbak en ben toen echt geschrokken, hoe groot dat dier wel niet was. Ik had zeker respect voor deze Kameel. Het was heel spannend.!! Het weer was wat nattig en de Kameel stampte even lekker met zijn poot in wat water waardoor ik geheel onder de modder zat. Ja ook nog netjes gekleed omdat ik de afspraak had
gecombineerd met een zakelijke afspraak in Rotterdam waar ik daarna naar toe ging. Ik vond het een behoorlijk spannend avontuur en vroeg om 24 uur bedenktijd. Dat was geen probleem….! De volgende dag na wat twijfel opgebeld en toch gekocht. Toen heb ik het dier opgehaald met een paardentrailer van mijn boekhouder. Een spannende rit. Ik twijfelde of hij wel in de trailer zou passen maar dat bleek geen probleem. Het was een Jean Luc Fautras zonder klep met deurtjes waar hij met gemak binnen liep.
Na wat instructies naar het Noorden gereisd. Het was regenachtig weer. Ik was pas met donker thuis en heb de kameel in het donker op zijn nieuwe plek gezet tussen de ezels. Er was nog geen binnen stal voor Emir aanwezig.
De volgende dag was ik vroeg wakker na wat gerommel bij de ezelhokken. Daar aangekomen was het een vreselijke ravage geworden. Dakpannen werden van het dak afgegooid met zijn bek. Een wat lage stal voor de helft omver gelopen. Nou er was dus wel werk aan de winkel met het aanschaven van een kameel. O.K. dan…..! De lage stal weer hersteld en zo gemaakt dat Emir niet meer naar deze stal toe kon komen en nieuwe (antieke) dakpannen gehaald en stroom aangebracht. Vanaf die tijd ging het goed.
Natuurlijk was er veel bekijks vanaf de A7 naar de Kameel. Een kleine kettingbotsing op zondagmiddag was niet vreemd. Ja wat kan ik er aan doen….???
Toen kwam het verzoek of ik ook kinderritjes deed met de Kameel. Nou ja ik wist dat Emir het wel kon maar had het nog nooit gedaan. Toch maar proberen…..! Eigenlijk ging het heel goed en toen dacht ik maar wat meer reclame te maken voor Emir. En zo ging het balletje rollen.

 

Sara

Sara
Bij toeval komen wij Sara tegen bij Laurens de Cruijf in Schalkwijk in 2004. Een hele leuke witte kameel merrie. Ik was meteen verliefd op haar. Ze was vreselijk lief en aanhankelijk.
Ze is geboren in een Duits Circus volgens zeggen maar heeft niet gewerkt in de piste. Wat gebeurt er: Ik krijg bij toeval twee aanvragen voor 2 kamelen. Eigenlijk lag Sara wat boven mijn begroting maar kocht hem maar snel om die 2 klusjes op te knappen. Sara is een hele grote Kasachstanische Kameel
De eerste klus was bij de Euroborg in Groningen. Het nieuw voetbalstadion waar onze 2 kamelen een paar dure voetbalspelers op de rug moesten dragen om vervolgens een opening te verrichten. Emir is de rustigheid zelf en ik bedacht mij dat ik best wel risico nam om met Sara die niet beleerd was mensen te vervoeren. We waren als act geboekt met Jan & Anne Bolhuis. Ik nam Sara maar tot mijn hoede. Nou dat was mij een reis. Het was maar 300 meter, maar wel heel spannend. De voetballer op de rug noemde Sara een turbo kameel. Ik was blij dat de klus geklaard was. Ook nog op Talpa en TV Noord te zien…..!
Toen stond er nog een bruiloft met 2 kamelen in de agenda….??? Gelukkig was dat pas in juli..! Toen is Sara voor een training van 3 maand naar Ronald Voets gegaan waar ik Emir van gekocht had die inmiddels in Bentelo woonde. Nou daar heeft Sara heel wat geleerd. Na 3 maand trainen is Emir ook nog even voor 3 weken naar Ronald Voets geweest om zijn oude piste acts samen met Sara op te nemen. Het was geweldig wat ik zag. Maar ja dan komt het: Toen moest ik het leren om mijn dieren in de piste te handhaven. Nou ik moet eerlijk zijn, dat is niet gelukt. Wanneer u de kamelen wil huren met Piste acts dan komt Ronald Voets mee om de piste acts te doen. Hellaas heb ik daar geen geduld voor.

 

Renjo

Renjo
Op 7 april 2009 is er een kameel hengst gearriveerd op onze Ezel/kamelen boerderij. Renjo is zijn naam en is geboren op 7 april 2007. Dus hij is nu 2 jaar. Hij is gefokt in de Kamelen stal van Jurgen Praat te Schoorl. Jurgen was al begonnen met de training van Renjo. Marjolijn Prins zit hier op de rug van Renjo. Op de foto zijn Jurgen en Marjolijn druk bezig met de training van Renjo. Inmiddels hebben we al de eerste nageslacht van Renjo gehad. Renjo is een Syberische kameel.
Naomi.
Naomi is sinds 2010 bij ons. Naomi is een witte kameel merrie en hebben wij gevonden in Duitsland in een donker stalletje zonder daglicht. Zij was toen pas 6 maand oud. Zij werd niet geaccepteerd door haar moeder. Zij is dus met de fles groot gebracht en had beide bulten plat liggen. Het was een gokje. Komen de bulten nog omhoog of heeft ze te weinig voeding gehad en blijven ze liggen. Wij hebben haar apart gezet en volop eten gegeven. Zij groeide als kool en de bulten gingen beiden staan. Inmiddels is Naomi al een hele kameel en trekt veel met Renjo op.

 

Alladin
Sinds 2009 hebben we onze Ruin Alladin. Hij komt uit een circus uit Denemarken en is een echte topper. Alladin is een echte oude goedzak. Toen wij haar binnen kregen merkten we op dat ze wat stroef met de achterpoten liep. Wij constateren dat ze toch wel een lichte vorm van otrose had. Dus wij hebben haar goed in het warme stro gelegd en denken er goed om dat zij niet nachts in het natte gras blijft liggen. Wij halen haar dus regelmatig naar binnen. Door de jaren heen werd het steeds beter met hem. Maar wij houden haar goed in de gaten. Alladin en Emir lijken veel op elkaar en hebben ongeveer hetzelfde karakter. Vandaar dat ze ook vaak samen op pad gaan.
Iwan
In januari 2012 kwam Iwan onze club versterken. Het is een Ruin. Hij komt uit een Duits Circus en van München naar Marum afgereisd nadat hij voldoende geld verdiend had bij dit circus.. Iwan is inmiddels van Hendrik, maar die houdt zijn kameel beschikbaar voor Stichting Ezelpark. Iwan is blind. Daarvan waren wij op de hoogte. Maar wij hebben gemeend oom Iwan toch nog een leuk leven te schenken. Hendrik heeft ervaring met blinde kamelen en kan daar goed mee omgaan. Hij heeft jaren een Kameel bij de HJC manege in Tolbert waar Hendrik werkt onder zijn hoede gehad. Deze Kameel heette ook Iwan en was destijds Hendrik zijn liefste maatje. Nu heeft Hendrik dus weer een Blinde Iwan. Hij maakt het prima bij ons op de stal van Ezel en Kamelen Park.

Olga
Olga is sinds november 2012 bij ons op stal. Zij is van 1991. Wederom een witte merrie. Zij heeft al heel wat jonge veulens op de wereld gezet. En Olga was een van de oudste Kamelen van Circus Belly Wien. Wij hebben haar dus van Circus Belly Wien en heeft de piste dus vaak betreden. Maar inmiddels is ze daar te oud voor en mag ze bij ons tot rust komen. Wij zullen goed voor haar zorgen en ze mag dan een paar keer per jaar mee op een klusje. Ze is nog kern gezond.

Alladin II
Alladin is de zoon van Olga. Een Ruin van 1998. Een hele grote kameel met de bulten kaarsrecht omhoog. Alladin II mist 1 oog. Tijdens het grazen heeft een Koe met zijn horens hem een raam gegeven en raakte hem in zijn oog. Alladin is gelijk met zijn moeder Olga bij ons gekomen en heeft altijd trouw gewerkt in de Piste van Circus Belly Wien. Hij is nog jong genoeg en wij maken graag gebruik van zijn kwaliteiten. Dat hij 1 oog mist zie je bijna niet. Een top kameel en bevriend met Iwan.

Post -en Bezoekadres

Stichting Ezelpark
Noorderringweg 5
9363 TC, Marum

E-mail

Algemene informatie W. Poelman
willempoelman@hetnet.nl

Telefoon:

0594-697830
06-53530994